Boekhoudprogramma'S Vergelijken - Een overzicht



Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma om je administratie op een snelle manier bij te kunnen houden? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn zo veel typen boekhoudprogramma’s op de markt dat het helemaal niet simpel is om het juiste boekhoudprogramma te vinden voor je eenmanszaak.
Hoe boekhoud jij?
Boekhoud jij met een offline of een online programma? Er zijn in de praktijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of jouw bedrijf de goede wijze is om je boekhouding aan te leggen? Met een eenvoudig boekhoudprogramma ben je zeker van een efficiëntere boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet.
Voordelen online boekhouden
Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van misschien wel een hele tijd geleden.
De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen:
Snel en eenvoudig met je boekhoudprogramma werken
Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je snel en eenvoudig je {zaak|onderneming|be leiden. Dit doe je in de regel door het tussendoor bijwerken van de boekhouding. Het bijwerken van de administratie kan al in 30 minuten van je tijd. Online boekhouden kun je dus snel zelf doen met boekhoudsoftware. Daarnaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je real time, binnen een paar klikken zien hoe jouw onderneming er voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een boekhouder in de arm nemen om je met bepaalde dingen te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een accountant. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kan je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten.
Op je pc, tablet én smartphone
Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die manier kun je altijd bij de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe informatie invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudsoftware, kun je simpel gegevens aanpassen. Heeft een collega gegevens nodig over een openstaande factuur van een klant? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe klanten gaan binnenhalen? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen.
Grip op de zaak
Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om diverse grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te controleren. Je hebt informatie snel en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in één ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten direct welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Open een zakelijk rekening
Met het openen van een zakelijke rekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze manier houd je het inzichtelijk en kun je in één oogopslag zien of en hoe jouw bedrijf ervoor staat. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.
Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst
De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.
Wees zorgvuldig met het invullen van de administratie
Ga vanaf de start van Boekhouding Zzp je bedrijf zorgvuldig te werk en zorg te allen tijde voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is ook belangrijk met regelmaat je administratie bij Boekhouding Zzp te werken. Het bijhouden van een geordende administratie neemt simpelweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.
Gebruik boekhoudsoftware
Een boekhouding opzetten klinkt wellicht als veel werk, vooral omdat je met veel regels rekening moet houden. Gelukkig biedt boekhouding software de oplossing. Je kunt veel handelingen en processen automatiseren. Zo is er boekhoudsoftware voor handen die automatisch een BTW-overzicht voor je kan maken, waarmee je vervolgens elektronisch aangifte kunt doen. Met boekhoudsystemen wordt de administratie een stuk overzichtelijker en minder tijdrovend.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *